Středa! Tip zdarma je třeba!

Úno 6, 2019 | Nezařazené

Blíží se nám víkend a s ním se po zimní přestávce rozběhne další kolo naší nejvyšší fotbalové soutěže. Konkrétně se zaměříme na moravské derby mezi domácí Karvinou a Opavou.

Výkop je plánován na sobotu na patnáct hodin. Zimní přestávka byla dlouhá a v obou táborech došlo k více nebo méně změnám na hráčských postech. Ty zásadnější změny proběhly v kabině Opavy a tak se na ně pojďme podívat blíže. Už před koncem podzimní části bylo jasné, že tým opustí záložník Kayamba, který se upsal mistrovské Plzni, jako další ztrátu lze považovat i přestup kapitána Kuzmanoviče do nedaleké Ostravy. Poslední výraznější změnou je odchod Puškáče do pražské Bohemky.

Nutno říci, že s těmito hráči odešlo i deset vstřelených branek Opavy a to z celkových dvaceti čtyř není zrovna málo. Podaří se toto trio adekvátně nahradit? Příchody útočníka Manzii, záložníka Stáni, nebo Bernadina mohou být určitou náplasti, ale my se obáváme, že tyto posily nebudou plnohodnotnou náhradou. Na druhé straně stojí tým Karviné, který také opustili dva základní kameny defenzívy a to Panák s Janečkou. Do kádru přišel větší počet zahraničních posil a tak hra Karviné na jaře dozná výraznějších změn, nápovědou mohou být i odehrané přípravné utkání, ve kterých Karviná stavěla hru na tři obránce a ve kterých obdržela pouze čtyři branky, na druhou stranu jich ani moc nevstřelila. Generálka na ligové utkání se domácím povedla a s polskými Tychy si připsala vysokou výhru 4:1. Dle slov sportovního ředitele, Karviná nic jiného než záchranu nebere a tak v sobotním utkání bude hrát před domácími fanoušky na vítězství. Nám se Karviná líbila v domácím prostředí už na podzim, kdy bojovnými výkony dokázala trápit ne jednoho soupeře. Karviná dokázala porazit Opavu už na podzim to na jejich hřišti 3:1. Tentokrát domácí prostředí, touha po třech bodech, kvalitnější kádr, to vše hraje do karet Karviné a my věříme, že si v tomto těžkém zápase tři body připíše právě ona. Kurzy na výhru Karviné jsou u tuzemských sázkových kanceláří vypsány docela vysoko a dá se předpokládat, že s blížícím se výkopem půjdou lehce dolů. Aktuálně nejvýhodnější kurz najdeme u Tipsportu a to 2.31.

Všem, kteří se analýzou inspirují, přejeme hodně štěstí.